https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиПиян русенец блъсна спряна от полицията кола

Пиян русенец блъсна спряна от полицията кола

На 20 септември около 00:35 часа, докато служители от сектор “Пътна полиция” са извършвали проверка на лек автомобил „БМВ“ в гр. Русе на бул. „Цар Освободител“ до № 42, от ул. Ангел Кънчев е излязъл автомобил „Форд Фиеста“, който при движение в посока към кръговото кръстовище е блъснал спряната за проверка кола, след което ускорявайки е продължил движението си в посока към кооперативния пазар.

Пътните полицаи незабавно са последвали водача, подавайки му звуков и светлинен сигнал, чрез служебния автомобил, но той не спира, като на кръстовището между ул. Муткурова и ул. Мария Луиза е блъснал паркиран автомобил “Пежо“.

Гонката е продължила до ул. Лом, където служителите на реда са го спрели. При последвалата проверка е изяснено, че фордът управлява 32-годишен русенец, а с него пътува друг мъж от Русе на 36 г.

Водачът е тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, като пробата е показала отрицателен резултат, но отказва да му бъде извършена проверка за употреба на алкохол с техническо средство.

Издаден му е талон за медицинско изследване и той е дал кръвна проба, от която при направен химичен анализ се установява наличие от 1,28 промила. На водача са съставени 4 акта по смисъла на чл.5, ал.3, т.1; чл.20, ал.2; чл. 147, ал.1;чл.103; чл. 174, ал.3, пр. 1.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу 32-годишния водач е образувано бързо производство. В хода на работата по случая, при извършена проверка на пътника е установено, че той държи в себе си наркотични вещества – марихуана. За констатираното е образувана преписка по описа на Първо РУ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X