https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСтанислав Стоянов: "Възраждане" ще внесе петиция в ЕП за запазване на българския...

Станислав Стоянов: “Възраждане” ще внесе петиция в ЕП за запазване на българския лев

“Разочарованието от пропадането на референдума е основната ми мотивация да се кандидатирам за евродепутат. Първата ни инициатива би била внасяне на петиция в ЕП. Искаме да видим как евроинституциите гледат на пропадането на общонационалното допитване за запазване на българския лев”, каза в студиото на “Офанзива с Любо Огнянов” водачът на листата за европейските избори на “Възраждане” Станислав Стоянов.

По думите му ЕС има много проблеми, които не желае да реши. “Сред тях са конфликта в Украйна и нелегалната миграция, зелената сделка и икономическата рецесия. Еврозоната е недомислен проект. Европа не предлага решения за войната в Украйна, освен оръжия, а трябва да се използва дипломацията, за да се помогне. Киев има своята роля, за да започне този конфликт, не мога да ги оневиня”, заяви той.

Според него в ЕП “Възраждане” ще търси партньорство с всички партии, независимо от възгледите им, ако имат общи допирни точки по някои теми. “Ако ЕС отказва да се промени и България не намери по-добра реализация, остава хипотезата да допитаме народа дали искаме да останем част от Съюза. Проблемите на България нямат чуваемост в ЕС”, смята Стоянов.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X