https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСпортШе прекъсне ли Висшата лига заради COVID-19?

Ше прекъсне ли Висшата лига заради COVID-19?

Към момента клубовете от Висшата лига не обсъждат варианта първенство да бъде преустановено за известно време заради увеличаващите се случаи на заразени с коронавирус във Великобритания и по-специално в английския футбол.

В последните дни стана ясно, има бум на заразени в отбора на Манчестър Сити, което доведе до отлагане на мача с Евертън в последния момент, а под въпрос е и срещата между Фулъм и Тотнъм тази вечер заради случаи на COVID-19 при “котиджърс”. Тъй като във Великобритания върлува и нов по-заразен щам на вируса, се заговори за вариант Висшата лига временно да бъде спряна, докато бъде овладяно положението. Мениджърът на УБА Сам Алардайс директно призова за подобно действие. “Когато слушам за новия щам на вируса, си мисля, че единственият правилен вариант е прекъснем сезона за известно време”, каза Алардайс след вчерашната загуба на “дроздовете” от Лийдс.

Въпреки това, към момента нито един клуб от Лигата не е предложил официално шампионатът да бъде спрян, а за да се стигне до такава пауза, това трябва да бъде одобрено от 14 клуба, което изглежда малко вероятно.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X