https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораТеодор Цветков ще плува за по-чисто Черно море

Теодор Цветков ще плува за по-чисто Черно море

Рекордьорът на “Гинес” Теодор Цветков ще плува 1175 километра в Черно море, за да се превърне в посланик на мира в страните в региона, включително Украйна.

“Идеята ми е Черно море да бъде чисто, но искам да бъде и мирно. Искам да бъда посланик на мира сред нашите народи. Надявам се войната скоро да приключи, да отминем всички тези неприятни събития”, коментира пред “България Днес” Цветков.

В каузата “Чисто Черно море” русенецът иска да преплува Черно море от град Батуми в Грузия до Бургас – 1175 километра по права линия. Това е най-дългото разстояние в Черно море. В най-лошия случай това ще отнеме около 2 месеца. Плановете на Теодор са да плува по 20 км на ден. На пръв поглед начинанието му изглежда рисковано не само заради непредсказуемите условия в морето, но и заради засиленото присъствие на бойни единици покрай войната в Украйна. Рекордьорът е категоричен, че не се страхува от ситуацията и вярва, че ще реализира рекорда си.

“Не се притеснявам дори да има военни кораби около мен. С екипа ми внимателно следим ситуацията и вярвам, че до септември-октомври всичко ще е приключило и ще успея да постигна целта си”, каза Теодор.

През 2018 г. той влезе в Книгата за рекорди “Гинес”, след като преплува 10 километра с една ръка за 5 часа и 13 минути. Рекордът бе поставен в езерото в лесопарк “Липник” край Русе.

В момента Теодор тренира всеки ден двуразово, като прекарва много време в басейна. Наскоро регистрира сериозно постижение – 9 часа, 16 минути, 42 секунди и 89 стотни. Това е времето, което само за един ден прекарва в басейна, за да се подготвя за изпитанието в Черно море.

“Плувах. Плувах и мечтах, както правя всеки ден! Защото да определиш целта си е в началото на всяка победа”, добавя Цветков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X