https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияВоенният министър: Има риск за националната ни сигурност, но няма пряка заплаха

Военният министър: Има риск за националната ни сигурност, но няма пряка заплаха

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов коментира частичната мобилизация в Русия, която бе обявена от Владимир Путин.

По думите му, има риск за националната сигурност на България, но няма пряка заплаха за страната ни. Той напомни, че държавата ни е част от НАТО.

Всеки един конфликт, който е замразен, тлеещ или като този, който е в Украйна води до риск за националната сигурност. „Дори и бежанците“, поясни той и добави: „ Виждаме всичко, което се случва. Вижте цените“.

Стоянов съобщи 3 важни документа, свързани с Министерство на отбраната. Първият е решение за безвъзмездно предоставяне на хуманитарна помощ за Украйна. 350 медицински комплекта, които осигуряват мед обслужване на 35 хил. граждани. Вторият – приемане на програма за приоритетни инвестиционни разходи на Министерство на отбраната. В нея влизат 13 проекта като те покриват само една част от необходимите способности. При прегледа на отбраната напред през 2019-2020 са дефинирани 188 способности, които трябва да има бг армия. ние сме акцентирали само върху 13 от тях. Сумата , която ги покрива е 6,6 млрд.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X