https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияОбластната управа в Русе се включва в кампанията за изграждане на 111-метров...

Областната управа в Русе се включва в кампанията за изграждане на 111-метров пилон за българското знаме в Родопите

Областният управител на Русе Анатоли Станев подкрепя националната кампания „България заслужава!“ за изграждане на 111-метров пилон за българското знаме на Роженските поляни в Родопите. Проектът е на фондация „Наследство в бъдещето“ и се реализира чрез Национална дарителска кампания „България заслужава!“, под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Пилон Рожен ще е най-високият в Европейския съюз и ще бъде поставен на внушителната надморска височина от 1430 м. Така националният флаг на България ще се развее на най-високия пилон на най-високото място в цял свят. Според Станев подобна инициатива е силно респектираща и заслужава да се подходи с необходимото уважение към нея.

„Безспорно духовното единение на нацията е най-важната кауза пред България днес. Нека не забравяме, че родолюбието и патриотизмът не се измерват само със думи, а и чрез съзидателни дела. Единствено заедно можем да съхраним и предадем своето духовно наследство на следващите поколения, а също и да го разкрием пред света в неговата цялост“, допълва още областният управител.

В основата на пилона ще бъде обособена специална мраморна плоча с картата на България. На нея място ще намерят послания от всички 28 области в страната. В началото на следващата година се предвижда Областната администрация да обяви конкурс за посланието.

Изборът на височина на пилона от 111 метра не е случаен – 111 000 квадратни километра е площта на България.  Трите единици пък символизират пробуждането на духа, а новото начало, от което имаме нужда днес, е въплътено в цифрата 1. Теглото на конструкцията ще е около 55 тона и тя ще е проектирана за устойчивост на вятър със скорост до 180 км/ч. Самият монтаж ще се извърши с вuсочuнен кран със 70-метрова стрела. Очакванията са пилонът да бъде изграден след април 2023-а.

„Ще изградим нов притегателен център на чистото родолюбие от българите днес за българите утре! Заедно ще издигнем национален трибагреник до такава височина, докъдето стига погледът ни в небето!“, споделят организаторите.

Дарителската сметка, по която всеки може да преведе сума каквато прецени е следната: IBAN: BG31DEMI92405000304216.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X