https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКрум Зарков: Политическият ход на "Възраждане" и БСП е популизъм

Крум Зарков: Политическият ход на “Възраждане” и БСП е популизъм

Крум Зарков: Политическият ход на

Това, че е сезиран Конституционният съд, не спира изпълнението на решението на Народното събрание за изпращане на военна помощ на Украйна. Очевидно ясно е, че този политически ход на “Възраждане” и ПГ на БСП е популизъм, който цели да прикрие безсилието им да наложат своите тези в пленарна зала – това каза в студиото на “Още от деня” служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

Той допълни, че президентът Радев е прав, когато казва, че международните споразумения не подлежат на конституционен контрол след ратификация, а преди това. Определи като “прах в очите” действията на БСП и “Възраждане”.

Зарков коментира и темата за новите правила за гласуване. Подчерта, че не вижда предимства при смесен вот.

“Смесеният вот прави така, че предимствата на различните типове гласуване се унищожават едно друго, а пък негативите им остават. “Хартиената коалиция”, състояща се от две политически партии и една парламентарна група, прегази както становищата на експертите, така и публичното негодувание, ветото на президента, собствените си аргументи – в случая на БСП, защото Българската социалистическа партия защитаваше точно обратното доскоро, погази всичко това и наложи волята си”, подчерта Зарков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X