https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБългарчето, родено едва 620 грама и изоставено в Украйна, посреща празниците в...

Българчето, родено едва 620 грама и изоставено в Украйна, посреща празниците в Русе

Българчето, което беше изоставено в Украйна, посрещна празниците в Русе. В края на ноември ви разказахме как момиченцето на година и половина, което бе изоставено в Украйна при раждането, се прибра у дома.

Това предизвика вълна от съпричастност. Зрители поискаха да го осиновят.

Детето вече се учи да прави първите си стъпки и първите бели в Центъра от семеен тип в Русе. Родена е едва 620 грама, а прогнозите за нея още в Украйна били много лоши.

“Тя е била в много тежко състояние при раждането. Родила се е с инфекция на дихателната система”, каза педиатърът на детето Мария Христова.

Затова с пристигането в Русе започват опасенията, че тя няма шанс за нормален живот в истинско семейство. Момиченцето е било прегледано обстойно от много специалисти, предава бТВ.

“Реагира абсолютно адекватно за възрастта си, няма нещо, което да ни притеснява. Единственото е ниското ѝ тегло, което ще се регулира. Действаме много внимателно, постепенно, захранваме я с различни храни. Тя се храни с добър апетит”, заяви директорът на центъра от семеен тип “Слънчо” – Русе Милена Неделчева.

За краткото време, в което детето е в центъра в Русе, вече е слабост на всички служители тук.

Неделчева разказва, че детето е с благ характер и е усмихнато.

“Всички ѝ се радваме, тя е благодарна на топлината, с която я обгрижваме и на това, което правим за нея”, каза д-р Христова.

До този момент биологичните родители не са потвърдили отказ от момиченцето, но и не са заявили желание да я отглеждат.

От Държавната агенция за закрила на детето все още водят разговори с тях. Само при отказ от права, усмихнатото дете ще може да влезе в списъка за осиновяване.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X