https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПенчо Милков иска да превърне Русе в уютен и приятен град за...

Пенчо Милков иска да превърне Русе в уютен и приятен град за живеене през втория си мандат

“Считам, че този първи мандат не ми стигна, и смятам решително да продължа работата си. Първата насока е материалната – Русе има нужда от рязко и видимо догонване спрямо много други български градове в градската и микроградската среда. Въпреки първите 2 години от управлението, белязани от ковид криза, намалени приходи и съпътстващи трудности, сега в последните две години започнахме мащабни строителни дейности за микроградската среда. Считам, че дължим това на хората.”. Това заяви кметът на Русе Пенчо Милков в интервю, публикувано в Actualno.com.

Припомняме, че Милков пред Ruse.news разкри, че ще се кандидатира за втори мандат.

Кметът на Русе каза още, че градът трябвало да бъде уютен и приятен за живеене там, където живеят хората. “Затова продължаваме с догонващо темпо да се борим с разрухата, която е допусната в годините.”

Пенчо Милков вярва, че кметът дължи не само резултати в материалната сфера, но и в духовната

“Другото нещо, за което винаги говоря, мотивира ме да бъда и кандидат за кмет, и в което силно вярвам, е, че кметът дължи не само резултати в материалната сфера, но и в духовната. В това дали прави обществото по-единно, по-спокойно, по-неагресивно, по-сплотено и готово за общи действия. Градовете са красиви и силни, само ако обществата вътре в тях са единни и загрижени.”, каза Милков.

“Моята работа ще продължи в това да не деля хората, да ги правя единно общество, да се отнасям еднакво и справедливо с всеки, независимо от партии и други разделителни линии, които ни поставят. Мисля, че това в един средносрочен план ще доведе Русе отново да е за пример като град на толерантност и наистина свободен дух, а не да пишем по гербовете си „Град на свободния дух“, докато в действителност мачкаме всички инакомислещи, което заварих.”, добавя още кметът на Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X