https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияРадев за искането за отстраняването на Гешев: Този внезапен порив трудно буди...

Радев за искането за отстраняването на Гешев: Този внезапен порив трудно буди възторг у мен

Внезапният порив на г-жа Габриел да поиска отстраняването на г-н Гешев трудно предизвиква у мен възторг. Това обяви президентът Румен Радев, който е на посещение в Република Южна Африка.

„Когато през 2019-а върнах предложението на ВСС за назначаването на г-н Гешев за главен прокурор, квотата на партията на г-жа Габриел го преизбра с мнозинство и единодушие. Когато преди години поисках оставката на Иван Гешев – партията на г-жа Габриел не само го подкрепяше, тя беше в колаборация с него, Когато преди две години назначеният от мен служебен министър на правосъдието поиска отстраняването на Иван Гешев със същите мотиви квотата на партията на г-жа Габриел го спаси, също единодушно”, припомни държавният глава.

„Сега виси един много важен въпрос. Дали заявката на г-жа Габриел е плод на закъсняло с три години просветление, на внезапен катарзис или на определен интерес на хората, които стоят зад г-жа Габриел”, попита Радев.

„България загуби три години, в които внесените от моите служебни правителства в прокуратурата множество сигнали за мащабни злоупотреби, прашасват. Корупцията е неразкрита, чувството за справедливост е смазано, а политическият процес е заприщен. Затова силно се надявам бъдещият премиер на България да узрява своевременно за важните за България решения”, подчерта държавният глава.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X