https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияМария Габриел събра лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ на двучасова тайна среща

Мария Габриел събра лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ на двучасова тайна среща

Лидерите на ГЕРБ – СДС и “Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП – ДБ) проведоха среща в парламента, която продължи над час и половина.

Срещата протече в стаята на председателя на Народното събрание Росен Желязков. От страна на ГЕРБ – СДС в нея участваха Бойко Борисов, Десислава Атанасова и кандидатът за премир Мария Габриел.

От страна на ПП – ДБ участие в срещата взеха всички лидери на коалицията – Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, ген. Атанас Атанасов и Владислав Панев.

След края на срещата политиците отказаха всякакъв коментар.

Кандидат-премиерът Мария Габриел напусна сградата на парламента, а депутатите се върнаха в пленарна зала, където предстои да се гледат седем законопроекта за промени в Наказателния кодекс.

Припомняме, по-рано сутринта Мария Габриел разкри приоритетите на експертния кабинет, който ще предложи. Това са бюджетът, върховенството на закона, съдебната реформа, Планът за възстановяване и инвестиции за България и българските региони. “Структурата на Министерски съвет остава същата. Имената ще споделя в понеделник, но вече е ясен профилът, около който се обединихме – експерти, владеещи материята и работещи за бързи резултати, които хората да усетят по приоритетите, които споделих”, каза бившият български еврокомисар.

Бойко Борисов пък обяви, че е оптимист за първия мандат, защото “всички са изпратени тук да решат 4-5 основни политики. Отговорните хора трябва да подкрепят правителство”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. Христо Иванов от своя страна заяви, че фундаменална цел на коалицията ПП-ДБ е да има системна промяна на правосъдието в България. “Само с втория мандат може да се направи една коституционна реформа”, обяви сутринта Иванов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X